zorgvergelijker

De voordelen van een zorgvergelijker

Aan het eind van ieder jaar is het weer zover. Wanneer de eerste zorgverzekeraars hun nieuwe premie bekendmaken voor het nieuwe jaar, duiken wij Nederlanders massaal achter onze computer, laptop of telefoon om via de zorgvergelijker te kijken waar we het voordeligst uit zijn. Jaarlijks stappen er daarom ook honderdduizenden mensen over naar een andere zorgverzekeraar. De voornaamste reden is natuurlijk de prijs die ze bij een andere verzekeraar betalen voor hun zorgverzekering. Ondanks het feit dat de prijs vaak een doorslaggevende factor is bij velen, blijkt dat veel mensen het gebruik van de zorgvergelijker ontzettend waarderen. Dit is natuurlijk niet voor niets! Om je een idee te geven, hebben we de voordelen ervan voor je op een rijtje gezet.

zorgvergelijker geeft je inzage in behandelingen

Op het moment dat jij bij je huidige verzekeraar 8 fysio behandelingen in het pakket hebt zitten, dan is het wel fijn om te weten hoeveel dit bij een eventuele andere verzekeraar is. Ondanks het feit dat iedere verzekeraar het basispakket moet aanbieden, zijn er ook verzekeraar die ervoor kiezen om juist boven het minimale te gaan zitten om er zo voor te zorgen dat ze meer ‘klanten’ krijgen. Het kan dus voor jou als patiënt heel interessant zijn om eventueel over te stappen naar een verzekeraar die dan misschien maandelijks wel iets duurder is, maar wel extra behandelingen in het basispakket heeft zitten. De kosten die je doorgaans betaald voor een losse behandeling, liggen vaak een stuk hoger, dan wanneer dit bij je pakket in zit.

De dekking

Ondanks het feit dat je nieuwe verzekeraar exact dezelfde aanvullende verzekering aanbiedt, kan het soms zo zijn dat er een verschil zit in de dekking. Het kan dus heel goed zijn dat je bij je huidige verzekeraar tot 80 procent van de gemaakte kosten vergoed krijgt, terwijl dit bij een andere verzekeraar een stuk lager ligt. Vooral als het gaan om een aanvullende verzekering kunnen hier de nodige verschillen inzitten. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker heb je dit direct in beeld. Zo kun je je huidige situatie een stuk eenvoudiger vergelijken met een eventuele potentiële nieuwe verzekeraar. Mocht dan uiteindelijk toch blijken dat je bij je huidige verzekeraar beter zit, dan hoef je natuurlijk verder ook geen actie te ondernemen.

Conclusie

Ben jij voornemens om over te stappen van zorgverzekeraar aan het eind van het jaar, dan is het aan te raden om gebruik te maken van een zorgvergelijker. Het grote voordeel is namelijk dat je niet alleen de premies met elkaar kunt vergelijken, maar ook andere zaken zoals dekking, aanvullende verzekeringen en tal van andere zaken. Op basis van deze informatie kun je namelijk een juiste keuze maken of het in jouw situatie verstandig is om over te stappen of om te blijven zitten waar je nu zit.