5 stappen voordat u gehoor apparaat koopt

Misschien heb je eindelijk besloten dat het tijd is om actie te ondernemen en je gehoorproblemen te corrigeren, misschien heb je een aantal belangrijke details gemist tijdens vergaderingen, lieve gevoelens van dierbaren, vrolijk vogelgezang en gelach van kleinkinderen. Volgens onderzoek duurt het gemiddeld zeven jaar voordat mensen met gehoorverlies hulp zoeken.
In feite verbetert uw hoortoestel niet alleen uw vermogen om te communiceren, maar ook uw algemene welzijn, aangezien gehoorapparaat cognitieve achteruitgang helpen voorkomen en andere gezondheidsvoordelen verbeteren.
Gehoorapparaat zijn een grote aanschaf, dus het is belangrijk om u goed voor te bereiden en de volgende stappen zorgvuldig te overwegen voordat u tot aanschaf overgaat.

1. Gehoortest

De eerste stap is een grondige gehoortest; dit dient te worden uitgevoerd door een professioneel. Gehoor test zijn eenvoudig en pijnloos. Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van gehoortesten.

2. Geef prioriteit aan uw gehoorbehoeften

Uw professioneel zal u aanmoedigen om uw behoeften op het gebied van gehoorprioriteit op te sommen, zodat u gemakkelijk kunt bepalen welke producten voor u geschikt zijn; luistert het naar uw favoriete tv-programma’s? Of collega’s het beter kunnen begrijpen? U moet uw prioriteiten duidelijk communiceren.

3. Financieel plan

Zoals hierboven vermeld, gehoor apparaat kost zo veel, duur dat het een grote aankoop is en meestal niet onder Medicare of de meeste externe betalers, hoewel veel mensen eraan werken om dit te veranderen. U heeft een goed plan nodig om voor uw gehoor apparaat te betalen; Misschien wilt u bepaalde financieringsprogramma’s, beroepsrehabilitatie als u nog werkt, beurzen of liefdadigheidsinstellingen overwegen.
Uw audicien moet u ook verschillende opties geven die goed zijn voor uw gehoor en uw portemonnee.

4. Zorg voor medische goedkeuring

Zorg ervoor dat er geen onderliggende gezondheidstoestand is die bijdraagt ​​aan uw gehoorverlies, en als uw gehoor test dit aantoont, raadpleeg dan uw arts voor behandeling en laat u goedkeuren voordat u een gehoor apparaat koopt.

5. Kies de juiste audicien

Gehoor apparaat zijn zeer geavanceerde medische apparaten die de expertise vereisen van een professional met ervaring in counseling. Gehoor apparaat kopen is niet hetzelfde als gewone consumptiegoederen kopen. U moet een zorgverlener kiezen waar u zich prettig bij voelt, een goede verstandhouding heeft met en gemakkelijk een goede werkrelatie opbouwt, zodat u gemakkelijk uw afspraakuren kunt plannen en met gemak vervolgafspraken kunt maken.

 

Last van gehoorschade? Kan een oorzaak zijn van geluidsoverlast over de werkvloer.