mediator

Wanneer je moet kiezen voor een scheidingsmediator

Scheiden is nooit makkelijk, niemand kan inbeelden dat het eenvoudig uit elkaar te gaan. De ene na 2 jaar, de andere na 40 jaar. Voor beide partijen heeft het geen voordeel en brengt het veel gestress en emoties mee.

Kinderen

Wat alle ouders niet willen is dat hun kinderen betrokken worden bij de scheiding, hoe erg je dit ook probeert te vermijden en probeert uit de weg te gaan het gebeurt eigenlijk altijd. In veel situaties levert dit ook veel ruzies op aangezien ouders elkaar de schuld gaan geven.

Maar dit heeft enorm veel impact op jouw kind:

Een kind kan namelijk enorm veel psychische klachten maar ook trauma’s oplopen van een scheiding. Het is nooit leuk en het brengt een zwarte gloed over je leven. Zeker voor wat jongeren kinderen is de verwerking van een scheiding veel zwaarder dan bij een bijna volwassen kind. Kinderen willen graag dat hun ouders weer bij elkaar komen, om alles weer normaal te laten worden. Vaak beleven kinderen in dit gedeelte van hun leven een dip door de scheiding, twee huizen, veilige basis valt weg. Vaak krijgen kinderen een periode dat ze minder lekker in hun vel zitten.  Dit zorgt ervoor dat ze erg verdrietig zijn maar hierdoor ook gedragsproblemen kunnen veroorzaken. 70.000 kinderen per jaar hebben te lijden onder het woord ‘Scheiden’. Om alleen dit soort situaties en nog vele andere te voorkomen heb je in deze tijd de scheidingsmediator. De scheidingsmediator is gespecialiseerd in scheidingen en kan hierbij heel goed assisteren om dit allemaal goed te laten verlopen.

Scheidingsmediatoren

Zoals ik hierboven al beschreef is zeker bij kinderen het inschakelen van een mediator erg aan te raden. Deze persoon kan op een rustig en ervaren manier vaak mensen goed helpen als ze gaan scheiden. Hierdoor zullen zeker ook de kinderen minder last van de scheiding hebben en dit beter kunnen verwerken. Hiernaast word jij op een professionele en persoonlijke manier door het scheidingsproces heen geleid en werkt dit zeker ook bij aan je persoonlijke verwerking. Mediatoren vind je door het hele land, dus zit er zeker één bij jou in de buurt. Een scheiding aanvragen is niet eenvoudig, dus ook met oog hierop kan de mediator goed helpen het proces te doorlopen zonder mankementen.

Stappen voor een scheiding

  1. Als jouw partner nog niet weet dat je wilt scheiden is het verstandig dit eerst te vertellen.
  2. Hulp zoeken, de scheidingsmediator is een goede optie voor hulp maar zo kan een bekende die ook een scheiding heeft gehad ook een optie zijn om jullie te helpen.
  3. Scheiding daadwerkelijk aanvragen
  4. Financieel plan maken voor beide, zo krijg je inzicht in wat er in de toekomst moet gebeuren op het gebied van geld.
  5. Afspraken voor en over je kinderen.
  6. Vaak komt de rechter er ook nog aan te pas, hiermee maak je een afspraak en ga je langs. Hier zal de scheiding definitief worden gemaakt.

Met de stappen en de tips van hierboven zal jouw scheiding wat overzichtelijker en makkelijker moeten zijn. Veel sterkte en succes gewenst in deze moeilijke tijd.