De verschillende manieren waarop laserbehandeling kan worden toegepast

Huidproblemen kunnen heel vervelend zijn en zelfs een bron van schaamte vormen. Of het nu ontstaat door het ouder worden of een andere reden heeft; waarschijnlijk ben je het probleem liever kwijt dan rijk. Mogelijk heb je allerlei opties geprobeerd en staat menig crème of ander product op de plank zonder het (gewenste) effect te hebben bereikt. Voor huidproblemen is er een andere oplossing: laseren. Dit klinkt misschien als een grote stap, maar gaat met veel precisie gepaard en heeft bovendien zeer goede resultaten tot gevolg.

De juiste apparatuur is van groot belang

Een laserbehandeling laat je uiteraard niet zomaar doen. Maar ben je op het punt om het te overwegen? Dan blijkt dat je voor veel verschillende huidbehandelingen bij een kliniek terecht kunt en dat laseren vaak dé oplossing is. Bij verschillende laserbehandelingen worden verschillende lasers gebruikt, precies afgestemd op het gewenste resultaat. Daarnaast is ook de juiste golflengte van toepassing en is dit voor iedere behandeling anders. Ten slotte is de kwaliteit van een laser zeer belangrijk. Hoe beter de kwaliteit, hoe effectiever (en veiliger) de behandeling is.

Couperose en pigmentvlekken verhelpen? Een laserbehandeling biedt uitkomst

Bij welke huidaandoeningen kan een laserbehandeling uitkomst bieden? Bijvoorbeeld bij couperose, waarbij rode en paarsblauwe vaatjes goed te zien zijn. Een onschuldige aandoening die in veel gevallen echter als storend wordt ervaren. Eenzelfde voorbeeld wordt gevormd door pigmentvlekken. Ook deze kunnen een doorn in het oog zijn. Onder invloed van ofwel zon ofwel hormonen kunnen er plekken in het gezicht ontstaan. De behandelingen tegen couperose en pigmentvlekken werken op dezelfde manier en zorgen voor een afname of zelfs verdwijning van de storende plekken.

Spijt van een tatoeage? Met een laser kun je het te lijf gaan

Een laserbehandeling kan ook op andere manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld bij het verwijderen van een tatoeage. Deze manier wordt steeds meer toegepast en is een uitkomst voor mensen die veel spijt hebben van datgene wat ze op hun lichaam hebben laten zetten. Een tatoeage verwijderen kost tijd en in hoeverre de behandeling resultaat heeft is van veel factoren afhankelijk, waaronder kleur, locatie, type, inkt en diepte van de tatoeage. Door gebruik van het juiste type laser wordt de inkt verwarmd en de huid ontzien.

Definitief ontharen, de laserbehandeling voor zowel mannen als vrouwen

Een laserbehandeling die veel gebruikt wordt is die voor definitief ontharen. Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van overbeharing of ongewenste haargroei en proberen vaak van alles om dit tegen te gaan of te voorkomen. Een laserbehandeling kan uitkomst bieden, hoewel het geen 100% haarvrij resultaat kan garanderen. Echter kan het er wel voor zorgen dat het dusdanig minder wordt dat er een gewenst resultaat ontstaat. Laser ontharen zorgt voor een definitiever resultaat dan crèmes en andere ontharingsmethodes en kan daarmee een mooie oplossing zijn.