zorg

Instapbaden in de zorg: veiligheid én comfort

Ben je slecht ter been en word je enorm vrolijk van een heerlijk bad of ben je werkzaam in de zorg? Dan heb je vast weleens gehoord van instapbaden. Deze worden namelijk gebruikt voor mensen die slecht ter been zijn of hun been niet meer over een badrand getild krijgen. Zo kunnen deze mensen ook genieten van een heerlijke baddersessie. Bij deze baden open je namelijk de deur en stap je zo het bad in. Vervolgens begin je met het vullen van het bad met water, want de deur kan uiteraard niet meer geopend worden als het water loopt. Hieronder meer informatie over instapbaden in de zorg: veiligheid en comfort. Bij aanbieder Sani Assist weet je bijvoorbeeld dat je goede voorlichting zult krijgen over het aanschaffen van een instapbad. Deze baden worden veelvuldig in de zorg gebruikt en ook thuis aangeschaft voor mensen die slecht ter been zijn. 

Voordelen van instapbaden

De voordelen van een instapbad zijn onder andere dat je dus niet meer bang hoeft te zijn om uit te glijden in het bad of over de badrand. Ook kunnen er (zij)steunen bevestigd worden in de muur voor extra veiligheid bij het in- en uitstappen. Tot slot is het fijn dat je niet meer over een (hoge) badrand heen hoeft te stappen als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit, zodat je alleen het deurtje maar hoeft te openen om in het bad te kunnen zitten. Je kunt zelfs nog een stoel in het bad zetten, zodat je niet te diep overeind hoeft te komen aan het einde van de badsessie. 

Gebruiksgemak

Instapbaden op Sani-Assist.nl zijn in erg veel verschillende afmetingen en vormen verkrijgbaar. Er zijn ook aanvullende functie mogelijk zoals een jetstream oftewel bubbelfunctie of een ingebouwde radio. Echter ligt dit wel aan het beschikbare budget, gezien deze extra functies wel zorgen voor een meerprijs. Wil je een afwijkende afmeting of vorm? Dan is dit uiteraard ook duurder in plaats van een standaard recht bad.