Hoe houd je jouw energieniveau op pijl tijdens werk?

Wanneer je veel werkt op kantoor is het belangrijk om jouw energieniveau goed op pijl te houden. Hoe zorg je ervoor dat dit hoog blijft? Nee het antwoord is niet koffie. Het goed om jezelf denken zoals bijvoorbeeld pauzes nemen en goed eten helpt hier bij. In dit artikel schrijven we 5 tips dat jou kan helpen bij een beter energieniveau tijdens werk.

1.      Voldoende slaap

Punt één is dat je de nacht ervoor zorgt dat je op tijd naar bed gaat. Dit klinkt als een cliché, maar het is bewezen dat voldoende slaap zorgt voor een meer energie overdag. Een goede nachtrust varieert tussen de 7 en 9 uur. Natuurlijk slaapt de één langer dan de ander, maar toch is het te adviseren deze tijden te hanteren.

2.      Minipauzes

Je concentratie blijft tot een bepaald punt op een goed niveau. Wanneer je merkt dat je concentratie minder wordt is het een verstandig moment om even een ommetje te maken. Vaak is het niet eens nodig om hele lange pauzes te maken. Het helpt al wanneer je 5 minuten de benen even kan strekken. Een afwisseling van de omgeving helpt daarnaast ook bij een betere creativiteit. Doordat je meer beweging krijgt tijdens werk kan je uiteindelijk meer werk verzetten.

3.      Gezonde maaltijden

De afgelopen jaren zijn gezonde maaltijden helemaal in de mode. Een goede ontwikkeling als je het ons vraagt. In gezonde maaltijden zitten vaak veel vitamines en bouwstoffen dat ervoor zorgt dat jou energieniveau hoog blijft tijdens werk. Laat daarom de ongezonde snacks maar achterwege!

4.      Flexibele werktijden

Steeds meer werknemers willen gebruik maken van flexibele werktijden. Om te voorkomen dat het rooster onoverzichtelijk wordt is het aan te raden om de week vooraf het rooster alvast op te stellen. Het bijhouden van uren met een urenregistratie app is een tijd besparende methode.

5.      Thuiswerken

Werk je 40 uur in de week en lukt het niet om alle dagen jouw energiepijl hoog te houden? Zeker met warm weer en geen airco op kantoor kan alle energie eenvoudig wegzakken. Thuiswerken kan dan de oplossing zijn. Met onze tips over thuiswerken met warme dagen helpen je de dag door!