Voor het eerst met je kind naar de tandarts in Rijswijk

Mondzorg is niet alleen belangrijk voor volwassenen. Ook kinderen moeten al regelmatig naar de tandarts voor controle. Hierdoor voorkom je gebitsproblemen op latere leeftijd. Neem je kind daarom vanaf de eerste tand mee naar de tandarts voor controle. Nu de zomervakantie weer tot een einde komt wordt het weer tijd om naar school te gaan. Woon je in de omgeving Rijswijk? Neem je kind dan in deze periode ook weer mee naar de tandartsen kliniek.

Kosten tandarts voor kinderen

Om te voorkomen dat financiële middelen een drempel zijn voor gezinnen om hun kinderen mee naar de tandarts te nemen wordt tandheelkundige zorg vergoed door de basisverzekering. Met uitzondering van kronen, bruggen en beugels worden alle behandelingen bij de tandarts dus vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 17 jaar oud.

Tips voor de tandarts

  • Voorkom problemen door vanaf het doorbreken van het eerste tandje te poetsen. Poets twee keer per dag twee minuten lang. Tot 10 jaar is het belangrijk om altijd even na te poetsen.
  • Je kunt je kind al meenemen naar de tandarts voordat hij of zij zelf moet gaan. Zo ziet je kind dat de tandarts heel gewoon is en niets om bang voor te zijn. Doe dit alleen als je weet dat er alleen een controle gaat plaatsvinden en geen behandeling.
  • Ben je zelf bang voor de tandarts? Vraag dan of je partner of een familielid met jouw kind naar de tandarts gaat. Als je kind ziet dat jij bang bent zal het zelf ook sneller bang worden voor de tandarts. Op deze manier voorkom je dat je kind jouw angstklachten overneemt.
  • Vertrouw de tandarts. Deze mensen hebben uitgebreid ervaring met het controleren van kinderen. Als jij je ermee bemoeit zal je kind minder gemakkelijk vertrouwen krijgen in de tandarts. Geef de tandarts jouw vertrouwen en je kind zal hetzelfde doen.
  • Beloon ná de controle. Laat je niet verleiden tot beloftes voorafgaand aan het tandartsbezoek. Dit kan leiden tot vervelende onderhandelingen met je kind als hij niet naar de tandarts wil. Achteraf kan het leuk zijn om je kind te belonen door samen iets leuks te gaan doen.