Een uitzendbureau in de zorg helpt personeelstekorten tijdelijk op te vangen

Het coronavirus heeft ons land sinds maart van dit jaar in zijn greep. Daar merkt iedereen de gevolgen van. Evenementen kunnen soms niet doorgaan, bedrijven moeten werken op een aangepaste manier en persoonlijk contact is volkomen anders geworden. De branche die misschien nog wel het meest in aangedaan is de zorg. Of je nu werkt op de Intensive Care afdeling van een ziekenhuis, op een PG-woning in de ouderenzorg of jeugdzorgwerker bent in een jeugdzorgorganisatie: iedereen heeft de gevolgen van het virus ondervonden.

 

Personeelstekorten

De zorg is natuurlijk al jaren bekend met personeelstekorten. Door de geringe salarissen en hoge werkdruk vinden met name jongeren het niet altijd een interessante branche om in te werken. Door het coronavirus is de vraag naar personeel alleen maar toegenomen. Als je voorheen de planning net rond kreeg, kan het zomaar zijn dat dit door het hoge ziekteverzuim nu niet meer lukt. En dan moet het griepseizoen nog beginnen…

 

Meer belangstelling voor de zorg

Veel zorgorganisaties merken de laatste tijd meer belangstelling vanuit potentiële nieuwe werknemers. Met name mensen die op dit moment in de horeca of de evenementensector werken, verdiepen zich nu in de zorg. Als er immers een sector is met baanzekerheid, dan is het de zorg. Ontzettend fijn dat de zorg nu in een positiever daglicht staat, maar het is waarschijnlijk niet genoeg. Op lange termijn is het fijn dat er meer belangstelling is, op korte termijn is het personeelstekort nog niet opgelost. De nieuwe zorgprofessionals moeten immers nog opgeleid worden om zelfstandig ingezet te kunnen worden.

 

Uitzendbureau in de zorg

Voor de personeelsbehoefte op korte termijn komt het uitzendbureau in de zorg om de hoek kijken. Wanneer je, bijvoorbeeld vanwege ziekteverzuim, op korte termijn op zoek bent naar nieuwe medewerkers, dan kun je hier gebruik van maken. Allroundcare.nl is een online platform waarop tijdelijke zorgmedewerkers gekoppeld worden aan zorgorganisaties. Zij hebben een groot netwerk aan flexwerkers die snel een gat in de planning kunnen opvullen. Ook voor bijvoorbeeld een zwangerschapsverlof kan het handig zijn om een zorgcollega in te huren via Allroundcare. Heb je een personeelstekort? Denk dan zeker eens aan een uitzendbureau in de zorg als Allroundcare.