Wat doet een audicien?

Een audicien is een specialist in het beoordelen en behandelen van gehoorproblemen. Zij kunnen gehooronderzoeken uitvoeren om de gehoorfunctie te testen en adviseren over gehoorapparaten en andere hulpmiddelen om het gehoor te verbeteren. Een audicien kan ook helpen bij het aanpassen en onderhouden van gehoorapparaten en het bieden van ondersteuning bij gehoor gerelateerde problemen. Het is belangrijk om regelmatig een audicien te bezoeken als je problemen hebt met je gehoor of als je merkt dat je moeite hebt om geluiden te horen.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Als audicien ontmoet ik elke dag mensen met gehoorproblemen en -stoornissen. Mijn werk draait om het helpen van deze mensen en het verbeteren van hun levenskwaliteit door middel van een beter gehoor. Mijn eerste taak als audicien is het uitvoeren van gehoortesten. Dit omvat het uitvoeren van verschillende tests om de gehoorcapaciteit van een persoon te beoordelen. Ik vraag mijn klanten om verschillende geluiden te horen en vraag hen om te reageren wanneer ze deze geluiden horen. Op basis van de resultaten van deze tests kan ik een diagnose stellen en de juiste behandeling adviseren. Naast het aanpassen van gehoorapparaten, bied ik ook advies over gehoorbescherming en zwemoordoppen op maat. Ik leer mijn klanten hoe ze hun gehoor kunnen beschermen tegen schadelijke geluiden en adviseer hen over het gebruik van oordopjes tijdens het gebruik van lawaaierige apparatuur.

Waarom vind ik dit werk zo leuk?

Een van de meest bevredigende delen van mijn werk is het aanpassen van gehoorapparaten. Het aanmeten van gehoorapparaten is een persoonlijk proces en ik vind het geweldig om mijn klanten te helpen bij het kiezen van de juiste pasvorm en het afstellen van de versterking. Het is geweldig om te zien hoe hun ogen oplichten wanneer ze voor het eerst de wereld om hen heen horen, soms voor het eerst in jaren. Als audicien is mijn doel om mensen te helpen een beter gehoor te hebben en te genieten van een betere levenskwaliteit. Het geeft me een geweldig gevoel van voldoening wanneer ik zie hoe mijn klanten hun leven veranderen door simpelweg beter te kunnen horen. Ik ben dankbaar voor mijn werk en voel me bevoorrecht om deel uit te maken van het proces dat mensen helpt hun gehoor te verbeteren.