Wat toont een magnesium test aan?

Je lichaam heeft dagelijks veel verschillende mineralen en vitamines nodig om naar behoren te kunnen functioneren. De meeste van deze mineralen en vitamines kan je lichaam uit je voeding halen. Toch kan het voorkomen dat je ergens een tekort van hebt. Als je hier benieuwd naar bent kun je een test uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld een magnesium test doen. Maar wat toont zo’n soort test precies aan?

Waarom heb je magnesium nodig?

Magnesium is een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Het zorgt ervoor dat je gezonde botten en spieren hebt en dat het allemaal naar behoren werkt. Wanneer je niet genoeg magnesium binnenkrijgt, zul je dit direct merken in je spieren. Ze zullen zwakker aanvoelen, spierkrampen kunnen krijgen en je vermoeid voelen.

Magnesium zorgt ervoor dat de melkzuren in je spieren afgevoerd worden. Wanneer je sport of veel beweegt, heeft je lichaam meer magnesium nodig om dit af te voeren. Het is daarom ook dat wanneer je veel sport of beweegt je een extra magnesium tablet aanbevolen krijgt. Dit is voornamelijk om spierkrampen tegen te gaan en je spieren helpen bij het herstel.

Een tekort aan magnesium

Over het algemeen krijg je al wel genoeg magnesium binnen als je gezond en gevarieerd eet. Toch is er nog een kans dat er een tekort ontstaat. Je moet per dag 300- 350 mg aan magnesium binnen krijgen. De meeste mensen redden dit niet met hun voedingspatroon.

Wanneer je dit niet elke dag binnen krijgt, betekent dit niet dat je meteen een tekort aan magnesium hebt. Pas wanneer je dagelijks last krijgt van vermoeidheid of spierkrampen is het aan te raden om eens uit te zoeken of je een tekort aan magnesium hebt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een magnesium test te doen.

Een magnesium test

Een magnesium test kun je zowel thuis als bij de huisarts doen. In beide gevallen moet je bloedprikken en wordt dit onderzocht in het laboratorium. Met een thuistest neem je enkele druppels bloed af in een buisje, waarna je deze naar het laboratorium retour stuurt. Je krijgt binnen enkele dagen de uitslag toegestuurd.

Aan je bloed kunnen ze zien wat de magnesiumwaarde is. Wanneer deze goed is, zal er geen advies volgen, je haalt immers al genoeg magnesium uit je voeding en hebt geen tekort. Wanneer ze weinig magnesium in je bloed terugzien, zal er wel een advies volgen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk het advies zijn om een supplement aan je dieet toe te voegen.

 

Tip: Davitamon.nl