peesklachten

De beste tips voor peesklachten

Wanneer je jouw spieren overbelast,  kunnen je pezen gaan irriteren en ontsteken en dit levert peesklachten op. Peesontstekingen, ook wel peesontstekingen genoemd, komen  helaas vaak voor en kunnen lang aanhouden. Soms gaat een ontsteking vanzelf over maar een natuurlijk herstel duurt meestal erg lang duren en kan je in het dagelijks leven belemmeren. Om de ontsteking in je pees zo snel mogelijk te genezen kun je ook kiezen voor EPTE therapie.

De meest voorkomende oorzaken

Een van de meest voorkomende oorzaken van peesontstekingen is overbelasting. Maar ook onderbelasting, verkalking van de pees en ouderdom kunnen deze ontsteking veroorzaken. Of zelfs onderliggende aandoeningen zoals bijvoorbeeld diabetes of reuma kunnen een veroorzaker zijn.  Pezen vormen de overgang tussen onze botten en spieren. Dat verklaart waarom peesklachten in verschillende lichaamsdelen voorkomen. Veel voorkomende plekken waar de ontstekingen in het lichaam voorkomen zijn onder andere achillespezen, knieën, ellebogen en schouders.

Is de EPTE therapie geschikt voor iedereen?

EPTE therapie is voor zo goed als iedereen geschikt. Dus of je nu een recreatieve sporter of een topatleet bent, of een peesontsteking door overbelasting op je werk opgelopen hebt.  Bovendien is EPTE therapie een van de nieuwste behandelingen voor chronische peesontstekingen en wordt bovendien  geadviseerd voor mensen die niet tot slecht reageren op andere bestaande behandelmethodes.

Hoe werkt een EPTE behandeling?

Met de EPTE behandeling wordt aan de hand van een trainingsprogramma gewerkt om de pezen weer sterker te maken en zo weer beter belastbaar te maken.

Maar wat wordt er precies gedaan? Onder een echogeleide wordt er een dunne naald ingebracht rechtstreeks in de pijnzone, ofwel de pees. Wanneer de naald op de juiste plek in het letsel gebied is wordt er stroom doorheen geleid. Hoewel deze therapie niet pijnlijk is, kan deze wel vervelend of gevoelig ervaren worden. 

Wat zijn de grootste voordelen van EPTE behandeling?

Het fijne van en EPTE behandeling is dat er geen geneesmiddelen of chirurgie aan te pas komt. Het is een nauwkeurige kortdurende behandeling op locatie van het letsel met zo goed als geen neveneffecten. En wat vooral fijn is dat deze therapie snel resultaat geeft. Het gewenste resultaat wordt namelijk al vaak binnen 4 tot 6 behandelingen behaald!