Waarom een bovenooglidcorrectie voor jou de juiste keuze kan zijn

Overweeg je een bovenooglidcorrectie? Maar weet je niet zeker of het de juiste beslissing is? Er zijn verschillende redenen waarom een bovenooglidcorrectie een goede keuze kan zijn. Van verminderde zichtbaarheid tot verbeterde uitstraling. In dit artikel bespreek ik enkele van de belangrijkste redenen waarom deze ingreep een geweldige manier kan zijn om jouw oogleden te verfrissen. Lees snel verder!

1. Verminderd zicht

Als je ogen zichtbaar worden belemmerd door een hangende huid, kan dit een enorme impact hebben op je zichtvermogen. Als vetophopingen rond de bovenste oogleden toenemen, kunnen ze op het hoornvlies drukken en zorgt het ervoor dat je wazig ziet. Soms kan zelfs jouw gezichtsveld beperkt worden door overtollige huid. Om problemen te voorkomen is een bovenooglidcorrectie de ideale oplossing.

2. Verjongde uitstraling 

Als we ouder worden, verliest onze huid haar natuurlijke elasticiteit. Hierdoor ontstaat overtollige huid, plooien of rimpels. Dit geldt ook voor onze oogleden, die vaak de eerste tekenen van veroudering laten zien. Een bovenooglidcorrectie kan ervoor zorgen dat je er weer jonger uitziet, omdat de vermoeide of verouderde uitstraling van je ogen verdwijnt.

3. Boost van zelfvertrouwen 

Als je onzeker bent over jouw uiterlijk kan dat een grote impact hebben op je zelfvertrouwen. Soms kan het verbergen van bepaalde delen van je gezicht met make-up of een bril helpen, maar als er sprake is van overtollige huid boven de ogen, kan dit een stuk lastiger zijn. Een bovenooglidcorrectie kan het verschil maken voor jouw zelfbeeld en dat brengt meer zelfvertrouwen met zich mee.

4. Verbetering van het gezichtsveld

Naast verminderd zicht, kan overtollige huid rond de ogen ook zorgen voor hoofdpijnklachten. Doordat oogspieren continu overbelast worden om zicht te verschaffen, worden deze vermoeid en leiden ze tot hoofdpijn. Dit is behoorlijk storend en kan voor dagelijkse hinder zorgen. Door een bovenooglidcorrectie worden deze klachten drastisch verminderd of zelfs helemaal verholpen.

5. Makkelijke ingreep

Veel mensen zijn bang voor chirurgische ingrepen, maar eigenlijk is een bovenooglidcorrectie een relatief makkelijke en veilige procedure. De ingreep wordt uitgevoerd onder lokale verdoving en het herstel verloopt doorgaans zonder complicaties. Als je denkt dat een bovenooglidcorrectie iets voor jou kan zijn, maak dan een afspraak met een professionele en ervaren plastisch chirurg. Hij of zij kan je adviseren en antwoord geven op jouw vragen.

 

Ben je geïnteresseerd in een bovenooglidcorrectie? Neem dan zeker een kijkje op https://yourface.nl/!